%0 Journal Article %T ویژگی‌های روانشناختی مؤثر بر کارآفرینی دانشجویان دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز %J علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران %I انجمن ترویج و آموزش کشاورزی ایران %Z 2008-1758 %A ظریفیان, شاپور %A پیش بهار, اسماعیل %A عادلی ساردوئی, مهدی %A شریفی, امید %D 2015 %\ 05/22/2015 %V 11 %N 1 %P 19-30 %! ویژگی‌های روانشناختی مؤثر بر کارآفرینی دانشجویان دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز %K توفیق طلبی %K خلاقیت %K کشاورزی %K ریسک پذیری %K کارآفرینی %K مدل رگرسیون لاجیت %R %X امروزه کارآفرینان را موتور محرکه توسعه و رشد اقتصادی می‏ دانند و از عناصر ضروری ایجاد و توسعه کسب و کار‏های جدید و اشتغال‏زایی به شمار می ‏آورند. با توجه به درصد بالای بیکاری فارغ التحصیلان رشته‏ های کشاورزی، ایجاد و تقویت روحیه کارآفرینی در دانشجویان این رشته می‏تواند نقش مهمی در اشتغال‏زایی آن‏ ها ایفا کند. این پژوهش توصیفی – همبستگی با هدف شناسایی وضعیت کارآفرینی در دانشجویان دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز و عوامل مؤثر بر آن به‏ منظور طراحی نظام آموزشی مبتنی بر کارآفرینی انجام پذیرفت. جامعه آماری تحقیق 550 نفر از دانشجویان دانشکده کشاورزی بودند که حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 190 نفر تعیین و بطور تصادفی ساده انتخاب شدند. متغیر وابسته تحقیق، وضعیت کارآفرینی دانشجویان بود. برای برآورد وضعیت کارآفرینی دانشجویان از مدل رگرسیون لاجیت طبقه بندی شده استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که 65/3 درصد دانشجویان غیر‏کارآفرین، 21/1 و 13/6 درصد نیز به ترتیب در وضعیت کارآفرین ضعیف و کارآفرین بالقوه قرار داشتند. این امر بیان کننده لزوم بازنگری در محتوای برنامه آموزشی جهت تقویت و توسعه روحیه کارآفرینی در دانشجویان می‏باشد. نتایج برآورد مدل لاجیت طبقه‏ بندیشده نشان داد که از ویژگی‌های روانشناختی مورد مطالعه ریسک-پذیری، توفیق طلبی و خلاقیت بر کارآفرینی دانشجویان مؤثر می‏باشند. همچنین، کارآفرینی در دانشجویان مقطع کارشناسی نسبت به کارشناسی ارشد و دانشجویانی که درس کارآفرینی را گذرانده بودند نسبت به سایر دانشجویان بیشتر بود.   %U http://www.iaeej.ir/article_12489_b15efd9537cb0957d4d4bb3467ce7156.pdf