%0 Journal Article %T تعیین‏ کننده‏ های رفتار تولید ضایعات مواد غذایی خانوارها در بخش مرکزی شهرستان نجف ‏آباد: کاربرد مدل تلفیقی %J علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران %I انجمن ترویج و آموزش کشاورزی ایران %Z 2008-1758 %A سورانی, فاطمه %A احمدوند, مصطفی %D 2019 %\ 05/22/2019 %V 15 %N 1 %P 23-39 %! تعیین‏ کننده‏ های رفتار تولید ضایعات مواد غذایی خانوارها در بخش مرکزی شهرستان نجف ‏آباد: کاربرد مدل تلفیقی %K امنیت غذایی %K پایداری غذایی %K زنجیره تأمین غذایی %K رفتار مصرف %K ضایعات غذایی %R 10.22034/iaeej.2019.93497 %X هدف اصلی پژوهش حاضر، شناسایی تعیین­ کننده­ های رفتار تولید ضایعات مواد غذایی خانوار در بخش مرکزی شهرستان نجف­آباد با استفاده از مدل تلفیقی بود. برای این منظور از روش پیمایش بهره گرفته شد. جامعه آماری تحقیق، تمام خانوارهای ساکن در بخش مرکزی شهرستان نجف ‏آباد بودند که از آن میان، 405 خانوار بر اساس جدول تعیین حجم نمونه بارتلت و همکاران به‌عنوان حجم نمونه برآورد شد و به روش نمونه‏ گیری طبقه ‏ای با انتساب متناسب گزینش و مورد مطالعه قرار گرفتند. روایی صوری پرسشنامه توسط پانل متخصصان و پایایی آن از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ مورد تأیید قرار گرفت. نتایج نشان داد بیشترین ضایعات غذایی خانوارهای مورد مطالعه مربوط به نان، برنج، سبزی و میوه تازه بود. نتایج تحلیل مسیر مدل تلفیقی حکایت از تأثیر مستقیم کنترل رفتاری ادراک‏ شده و هنجار اجتماعی و همچنین تأثیر غیرمستقیم متغیرهای هنجار اجتماعی، آگاهی از پیامدهای منفی ضایعات، احساس گناه، نگرش به ضایعات، هنجار اخلاقی و انتساب درونی بر رفتار تولید ضایعات غذایی در خانوارها داشت. از آنجایی که آگاهی از پیامدهای منفی ضایعات، پیش ‏بینی‏ کننده متغیرهای مستقل مدل تحلیل مسیر بوده و به‌طور غیر مستقیم تأثیر خود را بر کاهش ضایعات غذایی نمایان ساخته، پیشنهاد می ‏شود با روش‏ های اطلاع ‏رسانی مختلف، پیامدهای منفی ضایعات غذایی به‌طور ملموس برای مصرف‏کنندگان تشریح و تبیین گردد. %U http://www.iaeej.ir/article_93497_ca8eb5abdef293b9be07661de1a07be2.pdf