اسکو، ت.، چیذری، م.، و رسولی، س. ف. (1387). بررسی تأثیر رهیافت مشارکتی مدرسه مزرعه کشاورز (FFS) بر دانش و نگرش شالیکاران پیرامون مبارزه بیولوژیک علیه کرم ساقه خوار برنج. مجله علوم کشاورزی ایران، دوره 2-38، شماره 3، صص، 119-109.
ایزدی، ب.، رضائیمقدم، ک.، و اسدالهپور، ع. (1395). سازههای موثر و موانع تحقق توسعه کارآفرینی در مشاغل خانگی بخش کشاورزی در مناطق روستایی شیراز. علوم ترویج و آموزش کشاورزی، دوره 12، شماره 1، صص، 61-39.
جلیلی، م. (1396). کشت دوم برنج در مازندران: ظلم نابخشودنی در پایداری آبی. مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری. قابل دسترسی در آدرس اینترنتی: <
https://b2n.ir/css.ir>
جوان، ج.، شایان، ح.، نوغانی، م.، و قاسمی، م. (1390). پایدارسازی جمعیتی سکونتگاه های روستایی شهرستان مشهد- با تأکید بر رویکرد متنوعسازی فعالیتهای اقتصادی. مجله جغرافیا و توسعهی ناحیهای، شماره 16، صص 144-125.
جوان، ج.، و حیدری مکرر، ح. (1390). نقش چاهک ها در متنوع سازی اقتصاد روستایی. پژوهشهای جغرافیای انسانی، شماره 76، صص، 66-49.
خنیفر، ح.، رحمتی، م. ح.، و گلدار، ز. (1389). تحلیل محیط در کارآفرینی. کرمان: انتشارات جهاد دانشگاهی استان کرمان.
داوری، ع.، سفیدبری، ل.، و باقرصاد، و. (1396). عوامل اکوسیستم کارآفرینی ایران بر اساس مدل آیزنبرگ. مجله توسعه کارآفرینی، دوره 10، شماره 1، صص120-100.
دفتر دیدهبان جهانی کارآفرینی ایران. (1394).ارزیابی شاخصهای کارآفرینی در ایران بر اساس مدل دیدهبان جهانی کارآفرینی (GEM). طرح تحقیقاتی. کارفرما: موسسه کار و تامین اجتماعی. قابل دسترسی در آدرس اینترنتی: <
https://b2n.ir/ent.ut.ac.ir>
رضایی، ب.، نادری، ن.، و رستمی، س. (1397). تحلیل راهبردی توسعه کارآفرینی سبز در بخش کشاورزی (مورد مطالعه شهرستان کرمانشاه). مجله علوم ترویج و آموزش کشاورزی، دوره 14، شماره 1، صص، 51-37.
رضوانی، م. ر. (1383). مقدمهای بر توسعه روستایی در ایران. تهران: نشر قومس.
ریفکین، ج. (1379). پایان کار، (زوال نیروی کار جهانی و طلوع عصر پسا بازار). مترجم: حسن مرتضوی. تهران: نشر دانش ایران.
سجاسیقیداری، ح.، رکنالدین افتخاری، ع.، و پورطاهری، م. (1393). تدوین و اعتبارسنجی شاخصهای توسعه کارآفرینی اکوتوریستی در مناطق روستایی. مجله چشمانداز جغرافیایی در مطالعات انسانی، شماره 26، صص 70-45.
شریفزاده، م. ش.، و عبداللهزاده، غ. ح. (1396). ارزیابی تطبیقی پایداری کسب و کارهای کارآفرینانه کشاورزی و نظامهای متعارف تولید کشاورزی در استان گلستان. مجله علوم ترویج و آموزش کشاورزی، دوره 13، شماره 2، صص 20-1.
شکربیگی، ع.، و قزوینه، ژ. (1396). روسپیگری زنان (مورد پژوهی روسپیگری زنان کولی در محله حکمت آباد کرمانشاه). مجله مطالعات اجتماعی روانشناختی زنان، دوره 15، شماره 3، صص 164-145.
شمسالدینی، ع.، و حسینی، س. ن. (1390). نقش تعاونیهای صنایع کوچک در اشتغالزایی و توسعه روستاها. مجله تعاون، دوره 22، شماره 6، صص 156-135.
صالحی امیری، س. ر.، و شاهحسینی، ع. (1389). بررسی ویژگیهای کارآفرینی و اثربخشی مدیران واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی. مجله مدیریت فرهنگی، دوره 4، شماره 10، صص، 32-15.
طغرایی، م. ت.، رضوانی، م.، مبارکی، م. ح.، یداللهی فارسی، ج.، و میرزایی، ز. (1395). شناسایی عوامل محیطی مؤثر بر کارآفرینی فرهنگی در صنایع دستی عشایری. فصلنامه اقتصاد فضا و توسعه روستایی، دوره 5، شماره 3، صص، 36-19.
عبداللهزاده، غ. ح.، جزینی، ا.، و شریفزاده، م. ش. (1393). عوامل مؤثر بر عملیاتی شدن ایدههای کسبوکار مورد: کارآموزان پایگاههای آموزش روستایی استان اصفهان. فصلنامه اقتصاد فضا و توسعه روستایی، دوره 3، دوره 3، صص 129-111.
فراهانی، ح.، رسولینیا، ز.، و اصدقی سراسکانرود، ز. (1393). عوامل اثرگذار بر رشد کارآفرینی در نواحی روستایی مورد: دهستان جابرانصار در شهرستان آبدانان. فصلنامه اقتصاد فضا و توسعه روستایی، دوره 3، شماره 3، صص 16-1.
قدیری معصوم، م.، مهدوی، م.، و اسماعیلنیا، ح. (1383). توسعهی اشتغال در نواحی روستایی (مطالعهی موردی: شهرستان لاهیجان). مجله پژوهشهای جغرافیایی، شماره 48، صص 158-139.
قمبرعلی، ر.، آگهی، ح.، علیبیگی، ا. ح.، و زرافشانی، ک. (1395). واکاوی محتوای سیاستها در تطابق با ابعاد اکوسیستم کارآفرینی. مجله توسعه کارآفرینی، دوره 9، شماره 1، صص 58-39.
محمدی یگانه، ب.، و ولائی، م. (1393). تنوعبخشی به اقتصاد روستاها جهت تحقق توسعه پایدار مورد: دهستان مرحمت آباد شمالی شهرستان میاندوآب. فصلنامه اقتصاد فضا و توسعه روستایی، دوره 3، شماره 2، صص، 70-54.
مرکز آمار ایران (1394الف). نتایج تفصیلی سرشماری عمومی کشاورزی کل کشور. تهران: نشر مرکز آمار ایران دفتر ریاست، روابط عمومی و همکاریهای بینالملل.
مرکز آمار ایران. (1394ب). آمارنامه کشاورزی سال 93؛ آمارهای موضوعی: زراعت. قابل دسترسی در آدرس اینترنتی: <b2n.ir/amar.org>.
مرکز آمار ایران. (1394پ). آمارنامه کشاورزی سال 93. چاپ اول. تهران: نشر وزارت جهاد کشاورزی، معاونت برنامهریزی و اقتصادی، مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات.
مرکز آمار ایران. (1395الف). آمارنامه کشاورزی سال 1394. جلد 3. تهران: نشر وزارت جهاد کشاورزی، معاونت برنامهریزی و اقتصادی، مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات.
نوذری، ح. ع. (1379). فلسفه تاریخ، روششناسی و تاریخ نگاری. تهران: انتشارات طرح نو.
نجفی کانی، ع. ا.، حسام، م.، و آشور، ح. (1394). سنجش وضعیت توسعه کارآفرینی در مناطق روستایی مورد: دهستان استرآباد جنوبی در شهرستان گرگان. فصلنامه اقتصاد فضا و توسعه روستایی، دوره 4، شماره 1، صص، 56-37.
Alvarez, C., Urbano, D., Coduras, A., and Ruiz-Navarro, J. (2011). Environmental conditions and entrepreneurial activity: A regional comparison in Spain. Journal of Small Business and Enterprise Development, 18(1), 120-140.
Christian, R. R. (2009). Concepts of ecosystem, level, and scale. Ecology, 1, 1-5.
DeRosa, M., McElwee,
G., and Smith,
R. (2019). Farm diversification strategies in response to rural policy: A case from rural Italy.
Land Use Policy, 18, 291-301.
Dodd, S. D., and Anderson, A. R. (2007). Mumpsimus and the mything of the individualistic entrepreneur. International Small Business Journal, 25, 341-360.
Dries, L., Pascucci, S., and Gardebroek, C. (2011). Pluriactivity in Italian agriculture: Are farmers using interlinked strategies? EAAE 2011 Congress Change and Uncertainty, Challenges for Agriculture, Food and Natural Resources, ETH Zurich, Zurich, Switzerland, August 30 to September 2 , 1-15.
Greve, A., and Salaff, J. (2003). Social networks and entrepreneurship. Entrepreneurship Theory and Practice, 28(1), 1–22.
Haugen, M. S. and Vik, J. (2008). Farmers as entrepreneurs: the case of farm-based tourism. International Journal of Entrepreneurship and Small Business, 6(3), 321- 336.
Insel, P. M., and Moos, R. H. (1974). Psychological environments: Expanding the scope of human ecology. American Psychologist, 29 (3), 179-188.
Isenberg, D. J. (2010).
How to start an entrepreneurial revolution. Harvard Business Review. Available at: <
https://b2n.ir/664574>.
Klyver, K., and Foley, D. (2012). Networking and culture in entrepreneurship. Entrepreneurship & Regional Development, 24(7-8), 561-588.
Lordkipanidze, M., Brezet, H., and Backman, M. (2005). The entrepreneurship factor in sustainable tourism development. Journal of Cleaner Production, 13(8), 787-798.
Lu, J., and Tao, Z. (2010). Determinants of entrepreneurial activities in China. Journal of Business Venturing, 25, 261-273.
Marshall, M. I., and Samal, A. (2006). The effect of human and financial capital on the entrepreneurial process: An urban-rural comparison of entrepreneurs in Indiana. No 06-13, Working Papers, Purdue University, College of Agriculture, Department of Agricultural Economics. Available at: <
https://ageconsearch.umn.edu/bitstream/28651/1/wp060013.pdf>.
McElwee, G. (2008). A taxonomy of entrepreneurial farmers. International Journal of Entrepreneurship and Small Business, 6(3), 465-478.
McKague, K., Wong, J., and Siddiquee, N. (2017). Social franchising as rural entrepreneurial ecosystem development: The case of Krishi Utsho in Bangladesh. The International Journal of Entrepreneurship and Innovation, 18(1), 47-56.
Morales, M., and Velilla, J. (2018).
The effect of cultural environment on entrepreneurial decisions. Munich Personal RePEc Archive (MPRA) Paper No. 83835. Munich Personal RePEc Archive. Available at: <
https://mpra.ub.uni-muenchen.de/83835/>.
Morris, W., Henley, A., and. Dowell, D. (2017). Farm diversification, entrepreneurship and technology adoption: analysis of upland farmers in Wales. Journal of Rural Studies, 53, 132-143.
Movahedi, R., Samian, M., Yaghoubi Farani, A., and Mirzaei, K. (2017). Factors affecting the development and strengthening of rural women enterprises in Iran. International Journal of Agricultural Management and Development, 7(2), 155-164.
Rantamaki-Lahtinen, L. (2009). The success of the diversified farm resource-based view. Dissertation of Faculty of Agriculture and Forestry. Finland: University of Helsinki, Helsinki.
Shao-quan, L., Hai-qin, Z., Fang-ting, X., and Shi-li, G. (2013). Current situation and influencing factors of pluriactivity in mountainous and Hilly rural areas of Sichuan province, China. Journal of Mountain Science, 10(3), 445-454.
Singh, A. S., and Masuku, M. B. (2014). Sampling techniques and determination of sample size in applied statistics research: An overview. International Journal of Economics, Commerce and Management, 2(11), 1-22.
Spigel, B. (2017). The relational organization of entrepreneurial ecosystems. Entrepreneurship Theory and Practice, 41(1), 49-72.
Stam, E. (2015). Entrepreneurial ecosystems and regional policy: A sympathetic critique. European Planning Studies, 23(9), 1759-1769.
Taber, K. S. (2017). The use of Cronbach’s Alpha when developing and reporting research instruments in science education. Research in Science Education, 48(6), 1273- 1296.
Vik, J. and McElwee, G. (2011). Diversification and the entrepreneurial motivations of farmers in Norway. Journal of Small Business Management, 49(3), 390-410.
Wolfe, D. A. (2005). The role of universities in regional development and cluster formation. In Glen A. Jones, Patricia L. McCarney, and Michael L. Skolnik (Eds.), Creating knowledge, strengthening nations: The changing role of higher education. (pp. 167–194). Toronto: University of Toronto Press.
Yaribeigi, E., Hosseini, S. J., Lashgarara. F., Mirdamadi, S. M., and Omidi Najafabadi, M. (2014). Development of entrepreneurship ecosystem. International Journal of Advanced Biological and Biomedical Research, 2(12), 2905-2908.