TY - JOUR ID - 107463 TI - موانع گذار به کشاورزی ارگانیک در بین شالی‌کاران استان مازندران JO - علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران JA - IAEEJ LA - fa SN - 2008-1758 AU - اسداله پور, علی AU - امیدی نجف آبادی, مریم AU - فرج اله حسینی, سید جمال AD - استادیار آموزشی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری ایران. AD - استادیار، گروه اقتصاد، ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ایران. AD - دانشیار، گروه اقتصاد، ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ایران. Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 16 IS - 1 SP - 235 EP - 246 KW - کشاورزی ارگانیک KW - مطالعه موردی KW - شالی‌کاران KW - مازندران DO - 10.22034/iaeej.2020.205833.1469 N2 - هدف این پژوهش، تحلیل موانع گذار به کشاورزی ارگانیک در بین شالی‌کاران استان مازندران بود. این تحقیق کیفی و از روش مطالعه موردی استفاده‌ شده است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه شالی‌کارانی بودند که گواهی تولید محصول سالم را از مؤسسه استاندارد استان مازندران دریافت نموده بودند. برای نمونه‎گیری از روش هدفمند استفاده‌شده است.بر این اساس، با 15 نفر از شالی‌کاران ارگانیک استان مازندران به‌عنوان نمونه، مصاحبه به عمل آمد. ابزار اصلی مورد استفاده برای جمع­آوری اطلاعات، پرسشنامه باز-پاسخ (پروتکل) بود و از مصاحبه عمیق و مشاهده مستقیم استفاده شد. تجزیه ‌و تحلیل داده‌ها با روش شمارش، کدگذاری و توسعه طبقات انجام شد. نتایج مبین آن بود که شالی‌کاران برای گذار به کشاورزی ارگانیک و یا ماندن در آن با دو دسته موانع کلی، شامل چالش‌ها و هزینه‌ها مواجه هستند. پاسخگویان،‌ نداشتن دانش و آگاهی،‌ عدم‌حمایت‌های دولتی،‌ تولیدی و آینده هراسی را به‌عنوان مهم‌ترین چالش‌های گذار به کشاورزی ارگانیک بیان نمودند و در خصوص هزینه‌ها به هزینه‌های مالی و هزینه‌ها از بعد صرف انرژی و زمان، به‌عنوان مهم‌ترین موانع گذار و یا باقی ماندن در کشاورزی ارگانیک اشاره نمودند. UR - http://www.iaeej.ir/article_107463.html L1 - http://www.iaeej.ir/article_107463_2f026d396cb70b2c5b79fcda1657defa.pdf ER -